Avanit - Van
Avanit İçin Gerekli Malzemeler:
- yumurta
- un
- yağ
- sarımsak
- yoğurt
Avanit Yapılışı:
Yumurtalar bir kaba kırılır çok az un ilave edilir bir tavada yağ eritilir, hafif kızdırılır yumurta bu yağa dökülür, kızgın yağda hemen kabaran yumurtanın bir tarafı pembeleşince çevrilir. Diğer tarafta aynı şekilde pembeleşince tavadan tabaklara alınır buna Kayganak denir, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür yoğurdun üzerine de tavada kalan kendi yağından gezdirilerek sıcak servis yapılır buna da avanit denir yanında soğanla yenir.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 227
Van Geleneksel Mutfak
Avanit
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6036
Eklenme Tarihi :
15 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
27 Mart 2020 Cuma