Höşmerim - Amasya
Höşmerim Malzemeleri Nelerdir
- 4 su bardağı un
- 1 paket margarin veya 250 gr tereyağ
- 1 su bardağı üzüm pekmezi (1 su bardağı sıcak suda eritilir.)
- 2 su bardağı kıyılmış ceviz
Höşmerim Nasıl Yapılır
Yağ eritilir. Un ilave edilerek helva kıvamında kavrulur. Üzerine sulandırılmış pekmez şerbeti eklenir. Karıştırarak 5 dakika pişirilir. Topaklanmamasına dikkat edilir. Servis tabağına alınır. Üzerine ceviz serpilerek ılık servis yapılır. İsteğe bağlı olarak sahanlara alınan höşmerimin ortası elle açılıp duru pekmez konabilir.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Höşmerim
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4090
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba