Soğanlı Et - Sivas
                
                
                    Soğanlı Et İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
	- 1 kg Kemikli Parça Koyun Eti (Dana eti ile de yapılabilir)
 
	- 500 g Kuru Soğan (Orta boydan daha küçük olmalı)
 
	- 1 Yemek Kaşığı Salça
 
	- Yeterince Su ve Tuz
 
Soğanlı Et Nasıl Yapılır?
Kemikli ve kemiksiz olarak parçalanmış koyun eti önce tencerede kızartılır, yeterli yağı yoksa biraz tereyağı ya da zeytinyağı konularak çevrilir, bir-iki domates doğranır. Üzerine sıcak su ilave edilir, tuzu kararlanır ve pişirildikten sonra etler ince kemiklerinden ayrılarak bir tarafa konur. Diğer tarafta soyulmuş soğanların kök tarafından hafif bir çentik atılır ki soğanın tadı yemeğe geçsin. Tencereye soğanlarla beraber salça konulur ve pişen etler ve et suyu üzerine ilave edilir. Soğanlar yumuşayıncaya kadar ağır ateşte 10-15 dakika pişirilir.
 
  Kaynak: Müjgân ÜÇER (Araştırmacı Yazar)
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Soğanlı Et 
                                            Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4958   
                            Eklenme Tarihi :
                                18 Şubat 2013 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                10 Mayıs 2019 Cuma