Kabak Borani - Van
Kabak Borani İçin Gerekli Malzemeler:
- kışlık kabak
- soğan,
- pul biber
- Yağ
- kurumuş erik (alca)
- 1 Kaşık tuz
- yeşil mercimek
Kabak Borani Yapılışı:
Kışlık kabağın (bal kabağı değil) kabuğu soyularak, küçük küp şeklinde doğranır. Bir tencereye alınır, içine yeşil mercimek yıkanır ve konur. 2 su bardağı su ve kurumuş erik de ilave edilir. Yarım saat sürekli karıştırılarak bir su bardağı toz şeker ilave edilir, 1 kaşık tuz da eklenir. Devamlı karıştırılarak kısık ateşte yarım saat kaynatılır. Servis yapılınca yağda kızartılmış soğan ve pul biber üzerine dökülür.
Kaynak: Van Geleneksel Gıdalar Envanteri. Sayfa: 36
Van Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9885
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
07 Nisan 2020 Salı