­ KABAK BORANİ | Kültür Portalı

Kabak Borani - Van

Kabak Borani İçin Gerekli Malzemeler:

  • kışlık kabak
  • soğan,
  • pul biber
  • Yağ
  • kurumuş erik (alca)
  • 1 Kaşık tuz
  • yeşil mercimek

Kabak Borani Yapılışı:

Kışlık kabağın (bal kabağı değil) kabuğu soyularak, küçük küp şeklinde doğranır. Bir tencereye alınır, içine yeşil mercimek yıkanır ve konur. 2 su bardağı su ve kurumuş erik de ilave edilir. Yarım saat sürekli karıştırılarak bir su bardağı toz şeker ilave edilir, 1 kaşık tuz da eklenir. Devamlı karıştırılarak kısık ateşte yarım saat kaynatılır. Servis yapılınca yağda kızartılmış soğan ve pul biber üzerine dökülür.

Kaynak: Van Geleneksel Gıdalar Envanteri. Sayfa: 36

Van Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 9885    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Nisan 2020 Salı