­ KABAK YEMEKLERİ | Kültür Portalı

Kabak Yemekleri - Malatya

Çıtma Kabak Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg dolmalık biber
  • 1 baş soğan
  • 1 kaşık tereyağı
  • Yarım çay bardağı siyah mercimek
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz

Çıtma Kbaka Nasıl Yapılır

Kabak ufak ufak doğranır. Doğranmış soğan tencerede tereyağı ile iyice pembeleşinceye kadar kızartılır, salçası eklenir. Yarım kg su ilave edilerek mercimek de tencereye ilave edilir. Ardından süt de konularak karıştırılır. Ateşten indirilerek servis yapılır.

Kabak Bastı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg yağlı koyun eti
  • 2 kg taze kabak
  • 150 g muhaşer
  • 4 baş soğan
  • 1 kg domates
  • 1 kaşık erik ekşisi
  • Tuz
  • Biber
  • Bir miktar reyhan

Kabak Bastı Nasıl Yapılır

Soğanlar ince ince doğranır. Domates ve biber de doğranarak soğanla birlikte ovuşturularak karıştırılır. Etler yıkanır, tencerenin dibine konulur. Soğan, domates ve biber karışımı etin üzerine gezdirilir. Bu karışıma muhaşer konur. Bir kat kabak bir kat muhaşer, biber, domates ve soğan karışımı serilir. Tencere doluncaya kadar. İyi yanan ateşte kaynatılır. Üzerine erik ekşisi konur, kaynadıktan sonra harlı ateşte 1 saat kadar piştikten sonra kaldırılır ve servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 3655    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Eylül 2024 Pazartesi