­ KABUKLU YEMEĞİ | Kültür Portalı

Kabuklu Yemeği - Muğla

Malzemeler: -500 gr. kurutulmuş taze fasulye -2 adet kuru soğan -1 çay bardağı kadar zeytinyağı -1 yemek kaşığı mısır unu -2 yemek kaşığı salça -2 yemek kaşığı tozkırmızı biber -5-6 diş sarımsak -2-3 kaşık nar ekşisi Yapılışı: Fasulyeler, bir tencerede kaynatılan suya atılarak haşlanır. Soğanlar doğranır, başka bir tencerede ısıtılan zeytinyağında kavrulur. Üzerine, un, un kavrulduktan sonra salça, toz kırmızı biber ve bir-iki su bardağı kadar fasulyenin haşlandığı sudan eklenir. Sos malzemesi suyu ile birlikte kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra fasulyeler ilave edilir. Fasulye, üstünde biriken yağı çekene kadar pişirme işlemine devam edilir. Pişince de üzerine, ezilmiş sarımsak ve nar ekşisi karışımı dökülür. Kabuklu yemeği, sıcak servis edilir. Yanında yufka, bazlama gibi ev ekmekleri, pilav ve turşu iyi gider.
Görüntülenme Sayısı : 3472    Eklenme Tarihi : 07 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Haziran 2017 Salı