­ HELİM AŞI | Kültür Portalı

Helim Aşı - Muş

Helim Aşı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı kuru fasulye
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 2 çay bardağı yarma  (Beyaz Buğday)
  • 1 kg yağlı kemikli kuzu eti
  • 1 büyük baş soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Helim Aşı Nasıl Yapılır

Et ve bütün malzemeler ( nohut, fasulye, yarma)  1 saat düdüklü tencerede pişirildikten sonra yeşil biber, soğan, yağ ve salça ile kavrulur. Baharatlar eklenir. Daha sonra mercimekle birlikte bir tencerede tüm malzemeler buluşur. 30-45 dk kaynatılır ve daha sonra servis edilir.

Görüntülenme Sayısı : 4215    Eklenme Tarihi : 09 Mart 2020 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Mayıs 2025 Çarşamba