Zeytinyağlı Sarma
Zeytinyağlı Sarma Malzemeleri Nelerdir
- 2 bağ kara lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- Yarım su bağdağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır
Lahanalar tuzlu suda haşlanır. İçini yapmak için soğanlar yağda kavrulur. Pirinç eklenir, biraz kavrulur. Baharatları ve suyu eklenip biraz pişirilir. Soğuyunca lahana yapraklarının orta kısmı çıkarılarak iç harcı konup sarılır. Tencereye konur, yeterli miktarda sıcak su ekleyerek pişirilir. Soğuyunca limon dilimleriyle süslenerek servis yapılır.
Etli Lahana Sarması
Etli Lahana Sarması Malzemeleri Nelerdir
- 2 bağ kara lahana
- Yarım kg kıyma
- 2 adet kuru soğan
- Pirinç
- Karabiber
- Tuz
Etli Lahana Sarması Nasıl Yapılır
Soğanlar ince ince doğranır, kıyma, pirinç, karabiber konularak iyice karıştırılır. Haşlanmış olan lahana yapraklarının orta kısmı çıkarılarak hazırlanmış iç konularak sarılır. Tencereye konulur, yeterli miktarda sıcak su ekleyerek pişirilir. Sıcak olarak yanına yoğurtla servis yapılır.
Kaynak: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü