­ KARA LAHANA SARMASI | Kültür Portalı

Kara Lahana Sarması - Rize

Zeytinyağlı Sarma 

Zeytinyağlı Sarma Malzemeleri Nelerdir

  • 2 bağ kara lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  •  2 adet kuru soğan
  • Yarım su bağdağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  •  Nane

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır

Lahanalar tuzlu suda haşlanır. İçini yapmak için soğanlar yağda kavrulur. Pirinç eklenir, biraz kavrulur. Baharatları ve suyu eklenip biraz pişirilir. Soğuyunca lahana yapraklarının orta kısmı çıkarılarak iç harcı konup sarılır. Tencereye konur, yeterli miktarda sıcak su ekleyerek pişirilir. Soğuyunca limon dilimleriyle süslenerek servis yapılır.

Etli Lahana Sarması 

Etli Lahana Sarması Malzemeleri  Nelerdir

  • 2 bağ kara lahana
  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  •  Pirinç
  • Karabiber
  • Tuz

Etli Lahana Sarması Nasıl Yapılır

Soğanlar ince ince doğranır, kıyma, pirinç, karabiber konularak iyice karıştırılır. Haşlanmış olan lahana yapraklarının orta kısmı çıkarılarak hazırlanmış iç konularak sarılır. Tencereye konulur, yeterli miktarda sıcak su ekleyerek pişirilir. Sıcak olarak yanına yoğurtla servis yapılır. 

Kaynak: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

 

Görüntülenme Sayısı : 4570    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Nisan 2022 Perşembe