Kaz Tiridi (Kaz Asma) - Samsun
Kaz Tridi İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 adet bütün kaz
- 300 gr bulgur
- 600 gr kaz eti suyu
- yeteri kadar pide
- tuz
Kaz Tridi Yapılışı:
Temizlenen kazın deri ve bağırsak civarındaki yağları küçük küçük doğranarak bir kapta eritilir. Bütün olarak haşlanmış kazın suyundan iki kepçe su ve tuz konur. Yufkalar dilim dilim kesilerek yağlı suya batırılıp bir tepsiye dizilir. Kaz suyu ile pişen bulgur pilavı tepsiye dökülür. Üzerine eritilmiş kaz yağından gezdirilir. Kaz eti parçalara ayrılarak pilavın üzerine konur. Yağlanmış yufka ile yenilir.
Kaynak: (Samsun Yemekleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını) Samsun Kaz Tiridi 27.12.2011 tarihinde 174 sayılı kararla mahreç türünde coğrafi işaret alarak tescillenmiştir.
Samsun Geleneksel Mutfak
Kaz Tiridi (Fotoğraf: Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivi)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10560
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Nisan 2020 Salı