Kuru Biberli Menemen - Isparta
                
                
                    Kuru Biberli Menemen İçin Gerekli Malzemeler: (4-6 Kişilik)         
	- 1 Servis Tabağı Dolusu Kuru Sivri Biber
 
	- 4 Adet Domates
 
	- 3 Adet Orta Boy Kuru Soğan
 
	- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
 
	- 4 Adet Yumurta
 
	- Tuz
 
	- Su
 
Kuru Biberli Menemen Yapılışı:
Kuru biberler haşlanarak suyu süzülür. Tavaya yağ eklenerek küçük doğranan soğanlar biraz kavrulduktan sonra biberler eklenir ve kavrulur. Soğan ve biberler biraz kavrulduktan sonra üzerine kabuğu soyulmuş domates eklenip kavrulmaya devam edilir. Karışım kavrulduktan sonra içine üç yumurta kırılarak katı veya az pişmiş kıvamda pişirilerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kuru Biberli Menemen
                                            Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        6137   
                            Eklenme Tarihi :
                                20 Mart 2018 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                07 Haziran 2023 Çarşamba