­ KURU KÖFTE | Kültür Portalı

Kuru Köfte - Kütahya

Kuru Köfte Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg az yağlı kıyma
  • 2 baş kuru soğan
  • 2-3 yumurta
  • Kibrit kutusu büyüklüğümde yaş maya
  • ½ su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı un
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Kuru Köfte Nasıl Yapılır

Maya, ılık suya koyulur ve kabarması için beklenir. Ardından tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Tezgaha un serpilir. Köfte hamurundan alınıp yerde yuvarlanır. Parmak büyüklüğünde köfteler yapılır. Kızgın yağda kızartılır. Tabağa alınıp kuru soğan ve maydanozla servis yapılır. Sunum: Tabağa alınıp kuru soğan ve maydanozla, sıcak olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 4364    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Mart 2024 Perşembe