Pirinçli Bartın Mantısı - Bartın
Pirinçli Bartın Mantısı Malzemeleri Nelerdir
Hamuru İçin
Harcı İçin
- 1 kg kıyma
- 3 soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 bağ maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tavuk suyu
Pirinçli Bartın Mantısı Nasıl Yapılır
Unu tepsiye yayınız, ortasına bir çukur açıp yumurtayı ekledikten sonra yoğurmaya başlayınız. Suyu 2-3 bölümde içine yedirerek yoğurmaya devam ediniz. Hamur ele yapışmaz duruma geldikten sonra üzerini folyoyla kapatarak dinlenmeye bırakınız. Bir tavaya sıvıyağı ve tereyağını koyunuz, tereyağı eriyince küp doğramış olduğunuz soğanları ekleyerek kavurunuz. 5 dakika sonra kıyma ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam ediniz. Bu karışımın içine önce pirinç sonrasında su ilave ediniz. Karışım suyunu çektikten sonra İnce doğradığınız maydanozları ekleyerek kenara alınız. Dinlendirmeye bırakmış olduğunuz hamuru oklavayla açınız, açarken yapışmaması için un kullanınız. Açtığınız hamuru 3-4 cm büyüklüğünde kare olarak kesiniz. İçine hazırladığınız harçtan 5 gr koyarak bohça şekli veriniz. Önceden yağ sürülmüş tepsiye mantılarınızı diziniz. Önceden 180 dereceye getirilmiş fırınınızda 30-40 dk arasında pişiriniz.( Mantıların dış yüzeyleri sertleşmelidir) Pişen mantıyı fırından çıkardıktan sonra, üzerine sıcak et suyu dökünüz. Başka bir tepsiyle üzerini kapatarak mantının et suyunu çekmesi için bekleyiniz. Soğuyanmantıyı servis ediniz.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
PİRİNÇLİ BARTIN MANTISI
Görsel Sahibi: BARTIN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
Pirinçli Bartın Mantısı
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
22044
Eklenme Tarihi :
09 Ekim 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı