Kuru Yufka - Zonguldak
                
                
                    Kuru Yufka
Kuru Yufka İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
5000 gr un
3 lt su
30 gr tuz
 
 
Kuru Yufka Nasıl Hazırlanır?
Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurunuz. Her biri 80 gr olan 80 farklı parçaya bölünüz. Her bir parçayı oklavayla yuvarlak şekilde açınız. Açarken yapışmaması için un kullanınız. Önceden sac ocağınızı ya da tavanızı ısıtınız. Her bir parçayı arkalı önlü çevirerek pişiriniz. Yufka kas katı halini aldıktan sonra, tülbente sararak saklayınız. Gerektiğinde üstüne su sıkmak yoluyla yumuşatarak kullanınız. 
Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kuru Yufka
                                            Görsel Sahibi: Batı Karadeniz  Kalkınma Ajansı
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4633   
                            Eklenme Tarihi :
                                06 Mayıs 2019 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                06 Mayıs 2019 Pazartesi