Kuru Yufka - Zonguldak
Kuru Yufka
Kuru Yufka İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
5000 gr un
3 lt su
30 gr tuz
Kuru Yufka Nasıl Hazırlanır?
Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurunuz. Her biri 80 gr olan 80 farklı parçaya bölünüz. Her bir parçayı oklavayla yuvarlak şekilde açınız. Açarken yapışmaması için un kullanınız. Önceden sac ocağınızı ya da tavanızı ısıtınız. Her bir parçayı arkalı önlü çevirerek pişiriniz. Yufka kas katı halini aldıktan sonra, tülbente sararak saklayınız. Gerektiğinde üstüne su sıkmak yoluyla yumuşatarak kullanınız.
Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
Kuru Yufka
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3703
Eklenme Tarihi :
06 Mayıs 2019 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
06 Mayıs 2019 Pazartesi