Kuymak - Trabzon
Kuymak İçin Gerekli Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gr telli peynir
- 1 su bardağı un (mısır unu)
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su (ılık)
Kuymak Yapılışı:
Tereyağı tencereye konur. Yağ eridikten sonra mısır unu dökülerek, tereyağı ile kavurulur. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak su ilave ederek suyla bir miktar pişmesin sağlanır. Katılaşmaya başlayınca peynir ilave edilerek, 5 dakika peynir ile pişmesi, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışması sağlanır. Peynir tuzlu ise tuz ilave edilmemesi gereklidir.. Piştikten sonra sıcak servis yapılır.
Kaynak: Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Trabzon Geleneksel Mutfak
Kuymak
Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4957
Eklenme Tarihi :
06 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
25 Mart 2020 Çarşamba