­ LAHMACUN | Kültür Portalı

Lahmacun - Kilis

Lahmacun Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg orta yağlı koyun kıyması
  • 600 g kuru soğan
  • 600 g domates
  • 5 adet kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 Lahmacun Nasıl Yapılır

Soğan, biber, domates yıkanır, ayıklanır. Lahmacun kasapta hazırlanıyorsa zırhla, evde hazırlanıyorsa et makin asında veya robotta çekilir. Kıyılan sebzeler, et, tuz, karabiber, domates ve biber salçası ile birlikte iyice yoğrulur. Fırına gönderilerek pişirttirilir.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 12290    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Aralık 2023 Çarşamba