­ LAZ BÖREĞİ | Kültür Portalı

Laz Böreği - Artvin

Laz Böreği Malzemeleri Nelerdir (4-5 kişilik)

Hamuru İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 250 ml süt
  • 65 ml su
  • 300 g un
  • 3-4 g tuz

Muhallebisi İçin:

  • 700 ml süt
  • 720 g şeker
  • 200 g un
  • 2-3 g tuz
  • 4 adet yumurta
  • 75 g yoğurt
  • 5 g karabiber
  • 350 g tereyağı (eritilmiş)

Laz Böreği Nasıl Yapılır

Yumurta, süt, su, un ve tuz karıştırılıp hamur yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. Bir tencereye 550 g şeker, süt, un ve tuz koyulup karıştırılır. Karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Yumurta, yoğurt ve karabiber çukur bir kapta çırpılır. Bu karışım tencereye karıştırılarak dökülür. Hamur 8 bezeye ayrılır. Bezeler aynı boyutta yufkalar olacak şekilde açılır. Uygun bir tepsi iyice yağlanır. Yufkalardan 4 tanesi tepsiye serilir. Muhallebi yufkaların üzerine yayılır. Muhallebinin üzerine kalan şeker serpilir. Tereyağı muhallebinin üzerine gezdirilir. Börek 170 °C’lik fırında 40-45 dakika pişirilir. Tepsi fırından çıkarılır. Kalan 4 yufka da ayrı ayrı yağlanarak muhallebinin üzerine serilir. Börek üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Tepsi fırından çıkarılır. Tepsinin üzerine temiz bir bez örtülerek börek dinlenmeye alınır. Laz böreği soğuk olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 2195    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Ekim 2025 Salı