Lüşeli Pilav - Hakkari
Lüşeli Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 1 demet lüşe (Karların erimesiyle birlikte dağların eteklerinden toplanan bir çeşit pancar otu)
- 1 kg pirinç
- Yeterince su
- Tuz
Lüşeli Pilav Nasıl Yapılır
Lüşe ayıklandıktan sonra pişirilir ve süzgeç yardımıyla suyu süzülür. Pirinçle birlikte yağda 5 dakika kavrulur. Üzerine su ve tuz eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çektikten sonra bir süre dinlendirilerek servis edilir.
Lüşeli Pilav
Görsel Sahibi: Hakkari Valiliği
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4700
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
27 Mart 2023 Pazartesi