Kara Çorba - Kastamonu
Kara Çorba Malzemeleri Nelerdir
- 2 kaşık kızamık ekşisi
- 1 litre tavuk suyu
- 1 kase parçalanmış tavuk eti
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Tuz
- 1 kaşık tereyeğı
- 2 kaşık un
Kara Çorba Nasıl Yapılır
Tavuk suyu bir tencereye alınır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca ekşi ve un suyla inceltilir, içine eklenir. Tavuk etleri parçalanır ve kaynayan suyun içine baharatlarla birlikte eklenir. Servis yaparken üzerine tereyağı dökülür.
Pınarbaşı Kara Çorba
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10104
Eklenme Tarihi :
19 Eylül 2022 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
12 Aralık 2022 Pazartesi