Malak - Ankara
                
                
                    Malak Malzemeleri Nelerdir
	- 500 g un
 
	- 1 litre su
 
	- 4 yemek kaşığı tereyağı
 
	- 150 g ceviz içi
 
	- 1 kase pekmez
 
Malak Nasıl Yapılır
Tencere ateşe konulur. Bir litre su ve bir kaşık tereyağı kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içine un yavaş yavaş ilave edilir. Bir yandan da oklava ile hızlı bir şekilde karıştırılır. Topaklanmaması için unun tamamı ilave edildikten sonra oklava ile karıştıra karıştıra pişirmeye devam edilir. Daha sonra kaşık yardımıyla lokmalık parçalar alınarak tepsiye bir sıra hamur bir sıra ceviz serpilir. Hamur bitene kadar işleme devam edilir. Üzerine her tarafa değecek şekilde bolca pekmez gezdirilir. Geri kalan tereyağı da tavada kızdırılıp üzerine dökülür.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Malak
                                            Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        17878   
                            Eklenme Tarihi :
                                08 Ocak 2013 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                25 Ocak 2022 Salı