Şeker Böreği - Amasya
Şeker Böreği (Un kurabiyesi) Malzemeleri Nelerdir
- 300 g tereyağı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 su bardağı un
Şeker Böreği Nasıl Yapılır
Yağ eritilir biraz soğuduktan sonra pudra şekeri ilave edilip çırpılarak yağ beyazlatılır. Azar azar un ilavesi ile kıvamı gelinceye kadar yoğrulur. (Elin içerisinde yuvarlandıktan sonra ortasına hafifçe bastırılınca kenarlarından biraz çatlarsa kıvamı gelmiş demektir.) Hamuru yuvarlak bezeler ve küçük fındık kadar yuvarlaklar yapıp papatya şekli verilerek fırına koyup 150 °C’de 15 dakika pişirilir. Pişirildikten sonra fırın kapatılır ve soğuyuncaya kadar fırında bekletilir. Fırından çıkartılınca üzerlerine 2 yemek kaşığı pudra şekeri serpilerek servis yapılır. Uzun süre dayanan tatlılar gurubundan olduğu içi yolluk olarak idealdir. Bu tatlıya un kurabiyesi de denilmektedir.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Şeker Böreğİ (Un kurabiyesi)
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7879
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı