Mancar Dolması - Bartın
                
                
                    Mancar Dolması Malzemeleri Nelerdir
	- Yarım kg mancar (karalahana)
 
İç Harcı İçin
	- 3 su bardağı pirinç
 
	- 2 adet kuru soğan
 
	- 1 yemek kaşığı salça
 
	- 1 çay bardağı sıvıyağ
 
	- Yarım bağ maydanoz
 
	- Tuz
 
	- Karabiber
 
	- Nane
 
	- Pul biber
 
Mancar Dolması Nasıl Yapılır
Mancarlar (karalahana) suda haşlanır. İç malzemesi için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır. Mancarların içine bir miktar koyulur ve sarılır. Sarılan mancarlar tencereye dizilir. Mancarların üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilerek pişirilir.
 
Kaynak: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Mancar Dolması
                                            Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Dolmalar ve Sarmalar
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        16008   
                            Eklenme Tarihi :
                                04 Ekim 2013 Cuma   
                            Güncellenme Tarihi :
                                08 Ekim 2025 Çarşamba