Höşmerim (Kutludüğün Usulü) - Ankara
Kutludüğün Usulü Höşmerim Malzemeleri Nelerdir
- Yarım kilogram un
- 1 kilogram yağlı inek sütü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Alabildiği kadar sıcak su
- Tuz
Kultudüğün Usulü Hoşmerim Nasıl Yapılır
Un ile süt karıştırılarak unlu süt hazırlanır. Sütün içine tereyağı ve bir miktar tuz konarak kaynatılır. Kaynayan sütün içine önceden hazırlanan unlu süt karışımı katılır. Kısık ateşte kaynayan karışımın içerisine un ilave edilerek tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırılır. Dibinin tutmaması için, hamur haline gelene kadar un ilave edilir. Karışım katılaşana kadar kısık ateşte birkaç dakika daha karıştırılarak pişirilir. Pişirilmiş karışım ocaktan alınarak, geniş bir tepsiye boşaltılıp soğumaya bırakılır. Geniş bir tavaya tereyağı alınarak iyice kızartılır. Kızartılmış tereyağın üzerine dinlenmeye bırakılan karışım dökülerek karıştırmaya devam edilir. İndirmeye yakın kısık ateşte birkaç dakika (tabanının kızardığından emin oluncaya kadar) bekler sonra da servis tabağı veya tepsisine ters çevrilerek höşmerim hazırlanmış olur. Höşmerim sade yenilebileceği gibi tercihe göre üzerine toz şeker, pekmez veya bal da dökülebilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Ankara Geleneksel Mutfak
Höşmerim
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
50937
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı