Melocan Kavurması - Ordu
Melocan (Diken ucu) Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg. melocan
- 2 baş kuru soğan
- 3-4 baş yeşil soğan
- Sıvıyağ
- 1-2 diş sarımsak
Melocan Kavurması Nasıl Hazırlanır?
Ayıklanıp yıkanan melocanlar soğuk suya konulup, suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzgeçte süzülür. Küçük küçük doğranarak suyu sıkılır. kızgın yağda soğanlar iyice kavrulur. Bir iki diş sarımsak doğranır. Melocanlar içine konulur ve soğanlarla özlenmesi için kısık ateşte biraz pişmesi sağlanır.Servis tabağına alınarak, servis yapılır.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Melocan(Diken ucu) Kavurması
Görsel Sahibi:
Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
14849
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
13 Haziran 2019 Perşembe