Amasya Mantısı - Amasya
Amasya Mantısının Malzemeleri Nelerdir
- 5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 700 g. yağlı köy peyniri
Amasya Mantısının Yapılışı
Un, yumurta, tuz ile yoğurulup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. 1 saat bekledikten sonra yufkalar açılır. Kare şeklinde kesilip muska gibi kapatılır. Kaynayan suya bir miktar tuz atılır. Hamurlar suya atılır. Hamur kendini bırakıp suyun yüzeyine çıktığında biraz suyu ile terbiye alınır. Pul biber ve kırmızı toz biberi tereyağ da yakıldıktan sonra üzerine gezdirilir.
Kaynak: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
AMASYA MANTISI
Görsel Sahibi: AMASYA KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
AMASYA MANTISI
Görsel Sahibi: AMASYA KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1038
Eklenme Tarihi :
13 Ekim 2023 Cuma
Güncellenme Tarihi :
13 Ekim 2023 Cuma