­ AMASYA MANTISI | Kültür Portalı

Amasya Mantısı - Amasya

Amasya Mantısının Malzemeleri Nelerdir

  • 5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 700 g. yağlı köy peyniri

Amasya Mantısının Yapılışı

Un, yumurta, tuz ile yoğurulup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. 1 saat bekledikten sonra yufkalar açılır. Kare şeklinde kesilip muska gibi kapatılır. Kaynayan suya bir miktar tuz atılır. Hamurlar suya atılır. Hamur kendini bırakıp suyun yüzeyine çıktığında biraz suyu ile terbiye alınır. Pul biber ve kırmızı toz biberi tereyağ da yakıldıktan sonra üzerine gezdirilir.

Kaynak: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1038    Eklenme Tarihi : 13 Ekim 2023 Cuma    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2023 Cuma