Meneviç Filizi Kavurması - Muğla
Malzemeler:
-1 kg pürçük
-2 adet kuru soğan ya da 4-5 dal taze soğan
-1 çay bardağı zeytinyağı
-5-6 dal sıra
-Tuz
*Tercihe göre 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 avuç bulgur ya da 2-3 adet yumurta eklenebilir.
Yapılışı:
Ağaçtan toplanan filizler, dip kısımlarındaki sert yerler alındıktan sonra sudan geçirilir. Çiğden pişirilir ya da kaynar suda dört-beş dakika kadar haşlanır, süzülür. Çok küçültmeden doğranır ve bir kaba alınır. Ayrı bir tencerede, küçük küçük doğranmış olan soğanlar kavrulur. Soğanın üzerine, pürçük ve toz biber eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Kaşıkla bastırıldığında pürçükler kolayca bölünüyorsa pişmiş demektir. Bu arada sıra yıkanır, doğranır ve ocağın altını kapatmadan önce yemeğe ilave edilir. Sıra, kendine has aroması ile yemeğe ayrı bir tat verir.
Servisi, sade kavurma şeklinde ya da üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı toz kırmızı biber sosu dökülerek yapılır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2435
Eklenme Tarihi :
07 Haziran 2017 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Haziran 2017 Çarşamba