­ MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI | Kültür Portalı

Mercimekli Bulgur Pilavı - Van

Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler:

  • yeşil mercimek
  • pilavlık bulgur 
  • tuz
  • tereyağ

Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı:

Çirişli pilavında olduğu gibi salçasız yapılır. Mercimek önceden haşlanıp suyu süzülür (Mercimeğin az haşlanması gerekir) normal bulgur pilavı gibi yapılır içine mercimek karıştırılmış olur. Servis yapıldığında üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. Turşu ile servis yapılır. Tandır ekmeği ile yenir. Bir tencerede bulgur, az haşlanmış mercimek yeterince tuz ve su ilave edilerek pişirilir demlenir üzerine eritilmiş tereyağı dökülür servis tabağına alınır.

Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 229

Van Geleneksel Mutfak

 

 

Görüntülenme Sayısı : 6577    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Nisan 2020 Çarşamba