Jağ - Muş
Jağ İçin Gerekli Malzemeler: (5 kişilik)
- 1 kg jağ ( Muş yöresinde yetişen bir bitki)
- 5 ad yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Alabildiği kadar un (krep kıvamında)
Jağ Yapılışı:
Jağlar hafif bir şekilde haşlanır. Ayrı bir kapta yumurta süt ve un karıştırılıp, krep hamuru kıvamında çırpılır. Tavaya bir su bardağı yağ dökülüp, yağ kızdırılır. Jağlar yumurtalı harca bandırılıp kızgın tavaya düzgün bir şekilde dizilir. Arkalı önlü kızartılıp servis tabağına alınır. sıcak servis yapılır. Not: Jağ, Muş yöresinde dağlarda yetişen bir bitkidir. Turşu gibi teneke veya başka kaplarda tutulur. Yaz ve kış mevsimlerinde tüketilen önemli bir yiyecektir.
Muş Geleneksel Mutfak
Jağ
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13049
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
17 Nisan 2020 Cuma