­ JAĞ | Kültür Portalı

Jağ - Muş

Jağ Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg jağ ( Muş yöresinde yetişen bir bitki)
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Alabildiği kadar un (krep kıvamında)

Jağ Nasıl Yapılır

Jağlar hafif bir şekilde haşlanır. Ayrı bir kapta yumurta süt ve un karıştırılıp, krep hamuru kıvamında çırpılır. Tavaya bir su bardağı yağ dökülüp, yağ kızdırılır. Jağlar yumurtalı harca bandırılıp kızgın tavaya düzgün bir şekilde dizilir. Arkalı önlü kızartılıp servis tabağına alınır. sıcak servis yapılır.

Not: Jağ,  Muş yöresinde dağlarda yetişen bir bitkidir. Turşu gibi teneke veya başka kaplarda tutulur. Yaz ve kış mevsimlerinde tüketilen önemli bir yiyecektir.

Muş Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 14179    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Mayıs 2025 Çarşamba