Mısır Gömbesi  - Denizli
                
                
                    Mısır Gömbesi Malzemeleri Nelerdir
Hamuru İçin:
	- 1 kg mısır unu
 
	- 1 bardak süt
 
	- 1 kaşık şeker
 
	- 1 tatlı kaşığı tuz
 
	- 1 tatlı kaşığı maya
 
	- 1 bardak su
 
İçi İçin:
	- Kıyma
 
	- Yeşilbiber
 
	- Soğan
 
	- Karabiber
 
	- Tuz
 
Mısır Gömbesi Nasıl Yapılır
Hamur malzemeleri karıştırılarak hamur elde edilir. Hamur bir süre dinlendirildikten sonra ikiye bölünür. Yağlanmış bir tepsiye hamurun bir parçası ince bir şekilde açılıp yerleştirilir. Hazırlamış olduğumuz iç malzeme soğuk olarak tepsinin içine dökülür. Sonra diğer hamur ince bir şekilde malzemenin üzerine kapatılır. Yağlanıp 180 derece fırında pişirilir. Ayran, turşu veya tarhana çorbası servis yapılır.
Tarif: Zehra ERZİ Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
mısır gömbesi
                                            Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        6382   
                            Eklenme Tarihi :
                                18 Şubat 2013 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                05 Ekim 2022 Çarşamba