Fırında Koyunbaşı - Kilis
Fırında Koyunbaşı Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet koyun başı
- 4 ayak
- 1 baş sarımsak
- 2 limon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Koyunbaşı Nasıl Yapılır
Baş ve ayaklar ‘kelle paça’ da olduğu gibi temizlenir ve ütülür. Kulpsuz bir tencereye konur. Yeteri kadar su ve tuz eklenir. Kapağı kapatılır. Pide fırınında hafif ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Fırından alınır. Etler kemiklerden ayrılır, doğranır. Kellepaçada olduğu gibi kırmızı biber, karabiber, dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile servis edilir.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
FIRINDA KOYUNBAŞI
Görsel Sahibi: KİLİS İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
672
Eklenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
13 Aralık 2023 Çarşamba