­ MISIR UNLU KARA LAHANA SARMASI | Kültür Portalı

Mısır Unlu Kara Lahana Sarması - Ordu

Mısır Unlu Kara Lahana Sarması İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 bağ kara lahana
  • 3 su bardağı mısır unu
  • yarım bağ maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çak kaşığı nane
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • garnitür olarak limon ve domates
  • tamamlayıcı olarak köy yoğurdu

Mısır Unlu Kara Lahana Sarması Yapılışı:

Önce kara lahana rengini ve canlılığını kaybetmeden haşlanır. Haşlandıktan sonra soğuk suda soğutulur. İç harcı için soğan, yağ ve salça kavrulur. Üzerine su konup kaynatılır, sonra mısır unu topaklanmayacak şekilde suya karıştırılır, muhallebi gibi göz göz olana kadar pişirilir, Biraz piştikten sonra maydanoz, pul biber, kara biber ve tuz konulur. Piştikten sonra ateşten alınır karalahananın içine iç konarak parmak gibi sarılır. Pişirmek için tencereye dizilir. Üzerine dolmaları geçmeyecek şekilde sıcak su konulur. Pişirdikten sonra servis tabağına konulur. Garnitürleriyle süslenir ve soğuk olarak servis edilir.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Ordu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 18350    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 17 Nisan 2020 Cuma