Mısır Unlu Kara Lahana Sarması - Ordu
Mısır Unlu Kara Lahana Sarması İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 bağ kara lahana
- 3 su bardağı mısır unu
- yarım bağ maydanoz
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çak kaşığı nane
- bir tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- garnitür olarak limon ve domates
- tamamlayıcı olarak köy yoğurdu
Mısır Unlu Kara Lahana Sarması Yapılışı:
Önce kara lahana rengini ve canlılığını kaybetmeden haşlanır. Haşlandıktan sonra soğuk suda soğutulur. İç harcı için soğan, yağ ve salça kavrulur. Üzerine su konup kaynatılır, sonra mısır unu topaklanmayacak şekilde suya karıştırılır, muhallebi gibi göz göz olana kadar pişirilir, Biraz piştikten sonra maydanoz, pul biber, kara biber ve tuz konulur. Piştikten sonra ateşten alınır karalahananın içine iç konarak parmak gibi sarılır. Pişirmek için tencereye dizilir. Üzerine dolmaları geçmeyecek şekilde sıcak su konulur. Pişirdikten sonra servis tabağına konulur. Garnitürleriyle süslenir ve soğuk olarak servis edilir.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Ordu Geleneksel Mutfak
Mısır Unlu Kara Lahana Sarması
Görsel Sahibi:
Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
18975
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
17 Nisan 2020 Cuma