Mumbar - Şırnak
Yemek yapımında kullanılacak malzemeler: Küçükbaş hayvanların baş, ayak ve sakatatları ile pirinç, salça, maydanoz ve baharat
Yemeğin Yapılışı: Kafa parçalara bölünür, işkembe ve kalın bağırsaklar içten ve dıştan iyice temizlendikten sonra hafif kaynamış suda ovularak tekrar temizlenir. İşkembe parçacıklara bölünerek küçük torba halinde dikilir. İçine baharatla karıştırılmış pirinç ile doldurulur. Ateşte iyice pişirilir. Servis yapılırken üzerine öğütülmüş sumak serpilir.
KAYNAK: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa.
Mumbar
Görsel Sahibi: İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
Mumbar,
Görsel Sahibi: İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4843
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
30 Ekim 2017 Pazartesi