­ KETE | Kültür Portalı

Kete - Erzincan

Kete Malzemeleri Nelerdir 
 
Hamuru için:
• 1 kg süt
• 250 g tereyağı
• 1 su bardağı sıvı yağ
• Yarım paket yaş maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Un
 
İç Harcı için:
• 2 su bardağı un
• 1 su bardağı sıvı yağ
 
Üzeri için:
• 2 yumurta
• 1 tatlı kaşığı yoğurt
 
Kete Nasıl Yapılır 
 
Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt, tuz ve yaş maya karıştırılır. Daha sonra un eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 1 saat dinlendirilir. İç harç için un ve sıvı yağ karıştırılır. Dinlenen hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alınır. Oklava ile açılan hamurlara 3 yemek kaşığı harç konulup şekil verilir. Tepsiye dizildikten sonra yumurta sarısı ve yoğurt çırpılarak üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Görüntülenme Sayısı : 949    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 02 Eylül 2025 Salı