Kete - Erzincan
Kete Malzemeleri Nelerdir
Hamuru için:
• 1 kg süt
• 250 g tereyağı
• 1 su bardağı sıvı yağ
• Yarım paket yaş maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Un
İç Harcı için:
• 2 su bardağı un
• 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
• 2 yumurta
• 1 tatlı kaşığı yoğurt
Kete Nasıl Yapılır
Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt, tuz ve yaş maya karıştırılır. Daha sonra un eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 1 saat dinlendirilir. İç harç için un ve sıvı yağ karıştırılır. Dinlenen hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alınır. Oklava ile açılan hamurlara 3 yemek kaşığı harç konulup şekil verilir. Tepsiye dizildikten sonra yumurta sarısı ve yoğurt çırpılarak üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kete
Görsel Sahibi: Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
949
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
02 Eylül 2025 Salı