­ KUYMAK | Kültür Portalı

Kuymak - Gümüşhane

Kuymak Malzemeleri Nelerdir

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı kaymak (yoksa 1 su bardağı krema)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 2 çay bardağı su

Üzeri için:

  • tel peynir

Kuymak Nasıl Yapılır

Tereyağı eritilir, üzerine kaymak eklenir. Kısık ateşte çevrilir. Üzerine un ve mısır unu eklenir birkaç dakika daha kavrulur. 1 çay bardağı su gezdirilir. Su çekince, 1 çay bardağı daha eklenir. Bu suyu da çekince üzerine tel peynir serpilir. Ateşten alınır ve servise sunulur.

Gümüşhane Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4327    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 23 Ağustos 2022 Salı