Mumbar Dolması - Van
Malzemesi:
- 200 gr kıyma,
- 2 Adet soğan,
- 2 su bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
- Tarhun otu
- Koyun bağırsağı
Yapılışı: Kıyma, soğan, tarhun otu, karabiber, tuz, pirinç ile harç hazırlanır, önceden temizlenip bir gün sirkede bekletilerek beyazlatılmış bağırsaklara doldurulur, iki ucu bağlanır kaynatılmış suda pişirilir suyunu çekince kendi yağında kızartılır yada bir tepsine alıp üzerine yağ gezdirip 10-15 dk fırında kızartılır.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 227
Mumbar Dolması
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3485
Eklenme Tarihi :
22 Haziran 2018 Cuma
Güncellenme Tarihi :
15 Kasım 2018 Perşembe