­ MUMBAR DOLMASI | Kültür Portalı

Mumbar Dolması - Hakkari

Mumbar Dolması Malzemeleri Nelerdir

  • Bir deste bağırsak ve işkembe
  • 500 g pirinç
  • 500 g kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 deste mandanoz
  • İsteğe göre nohut

Mumbar Dolması Nasıl Yapılır

Bağırsaklar ve işkembe iyice temizlenip bir iki saat bekletilir. Bir kabın içine pirinç, kıyma, salça ve doğtanmış maydanoz karıştırılıp iyice yoğurulur. Karışımı hazırladıktan sonra, kurumakta olan işkembe ve bağırsaklar bir karış kadar kesilir, bir ağzı iğne iplikle kapatılır. Öteki ağzına ise hazırlanan karışım doldurulur ve ağzı kapatılır. Bir tencerede kaynayan suya isteğe göre nohut atılır ve tuz eklenir. 20-25 dakika kaynadıktan sonra hazırlanan dolmalar atılır ve hafifce karıştırılıp pişirilir.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 7020    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2023 Çarşamba