Mumbar Dolması - Hakkari
Mumbar Dolması Malzemeleri Nelerdir
- Bir deste bağırsak ve işkembe
- 500 g pirinç
- 500 g kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 deste mandanoz
- İsteğe göre nohut
Mumbar Dolması Nasıl Yapılır
Bağırsaklar ve işkembe iyice temizlenip bir iki saat bekletilir. Bir kabın içine pirinç, kıyma, salça ve doğtanmış maydanoz karıştırılıp iyice yoğurulur. Karışımı hazırladıktan sonra, kurumakta olan işkembe ve bağırsaklar bir karış kadar kesilir, bir ağzı iğne iplikle kapatılır. Öteki ağzına ise hazırlanan karışım doldurulur ve ağzı kapatılır. Bir tencerede kaynayan suya isteğe göre nohut atılır ve tuz eklenir. 20-25 dakika kaynadıktan sonra hazırlanan dolmalar atılır ve hafifce karıştırılıp pişirilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Mumbar Dolması
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7020
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Nisan 2023 Çarşamba