Ayran Aşı - Bitlis
Ayran Aşı Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
- 500 g yoğurt
- 500 g süzme yoğurt
- 1 su bardağı keklik otu (kekik)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
Ayran Aşı Nasıl Yapılır
Dövme (aşurelik buğday) bir yemek kaşığı tuz katılmış bir litre suda yarım saat veya 45 dakika haşlanır. Başka bir kapta yoğurt, süzme yoğurt ve yumurta çırpılıp üzerine iki su bardağı su ilave edilerek koyu ayran kıvamını alıncaya kadar tekrar çırpılır. Hazırlanan bu karışım haşlanmış dövme üzerine dökülür. Hiç bırakmadan karıştırmaya devam edilir. Kaynama başlayınca ateş kısılıp keklik otu ve tuzu katılarak 15 dakika kadar kısık ateşte pişirilip soğuk sunulur.
Ayran Aşı
Görsel Sahibi: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13
Eklenme Tarihi :
28 Kasım 2025 Cuma
Güncellenme Tarihi :
28 Kasım 2025 Cuma