Pancar Döşemesi - Ordu
                
                
                    Pancar Döşemesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
	- 2 bağ pancar (kara lahana)
 
	- 2 adet soğan
 
	- 1 çay bardağı pirinç veya bulgur
 
	- 250 gr dana kıyma veya kemikli et
 
	- 1 yemek kaşığı salça
 
	- 1 yemek kaşığı tereyağı
 
	- 1 fincan sıvıyağ
 
	- 2-3 adet acı biber
 
	- tuz
 
Pancar Döşemesi Nasıl Hazırlanır?
Pancarlar ayıklanıp yıkanır ve ince doğranır, kaynayan suya atılarak 2-3 dakika haşlanır. Süzgece alınır, soğanlar ince doğranır, kıyma ile kavrulur. Haşlanmış pancarlar bu karışıma eklenip karıştırılır, üzerine sıcak su konulup harlı ateşte pişmeye bırakılır. Ayıklanıp yıkanmış pirinç veya bulgur ve acı biber ilave edilerek pişirilir. Not : Bu çorba, taneli çorba kıvamından biraz daha koyu olmalı.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Pancar Döşemesi
                                            Görsel Sahibi: 
Ordu İl Kültür Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        12591   
                            Eklenme Tarihi :
                                26 Ağustos 2013 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                23 Mayıs 2019 Perşembe