Gırma Börek Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg. yufka
- 500 g kaymak
- 2 adet soğan
- 1 demet maydonoz
- 1 demet nane
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Gırma Börek Nasıl Yapılır
Bir tencerede patatesler haşlanıp, rendelenir. İnce doğranmış soğanlar bir tencerede sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Rendelenmiş patatesler ve baharat ilave edilip 2 dakika daha kavrulur. Sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Nane ve maydonoz ince ince kıyılıp soğuyan harcın içine eklenir. Yufkalar tek tek tezgaha açılır, içine kaymak ve iç harcı konup, bir bohca şeklinde kapatılır. Teflon tavada kısık ateşte önlü, arkalı yağlanarak pişirilir.
Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu
Bolu Geleneksel Mutfak