Papara - Karaman
Papara Malzemeleri Nelerdir
- 500 g yağlı tulum peyniri
- 150 g tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
Papara Nasıl Yapılır
Yağlı tulum peynirini 5-6 saat önceden suya ıslatın. Tavada tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı çevirin. Salçayı koyup karıştırarak 3 bardak suyu dökün, tuzunu koyun, kaynamaya bırakın. Islanan peyniri kaynayan karışıma ekleyin. Diğer bir kaba kızartılmış ve doğranmış ekmekleri koyun. Ocaktan indirilen karışımı ekmeğin üzerine dökün. Tereyağı eritip, pul biber ilave edip üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapın.
Kaynak: (Fatma Keçeci) İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset
Karaman Geleneksel Mutfak
Papara
Görsel Sahibi: H. İbrahim İncekara
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4437
Eklenme Tarihi :
15 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ekim 2023 Çarşamba