Pehli - Kayseri
Pehli Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg. kuzu kaburganın yarısı
- 3 kg. patlıcan
- 6 adet domates
- 4 adet sivri biber
- 10 diş sarımsak
- 3 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pehli Nasıl Yapılır
Yıkanan kaburganın üzerine zeytinyağı gezdirilir ve 2 tarafı da eşit kızartılır. Patlıcanlar alacalı soyulup ardından dörde bölünerek parmak şeklinde doğranır. Patlıcanların acısını çıkartmak için, hazırlanan tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Soğan, domates ve biberler iri iri doğranır. Doğranmış sebzeler ve soyulmuş sarımsaklar tepsiye alınır. Üzerine tuz, karabiber ve salça ilave edilerek harmanlanır. Zeytinyağında kavrulan kaburga tepsinin ortasına yerleştirilir. Üzerine tereyağı parçaları atılıp 180 derece fırında üstü kapalı 2 saat pişirilip servis edilir.
Kaynak: Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı, Yunus Emre AKKOR, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, 2019
Pehli
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Pehli
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2733
Eklenme Tarihi :
25 Eylül 2023 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2023 Çarşamba