Peynirli Su Böreği - Kütahya
                
                
                    Peynirli Su Böreği Malzemeleri Nelerdir
Hamur için ;
	- 5 yumurta
 
	- Yarım çay bardağı su
 
	- Aldığı kadar un
 
	- Tuz
 
İç malzemesi için;
	- 700 g peynir
 
	- Tereyağı
 
	- Sıvıyağ
 
	- Maydanoz
 
Peynirli Su Böreği Nasıl Yapılır
Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hamur 10’a bölünür. Yapılan bezeler incecik açılır ve serilir. Hamurun ikisi gömlek için ayrılır. 1 tanesi yağlanmış tepsiye yayılır. Üzerine kızdırılmış sıvıyağla karıştırılmış yağla yağlanır. Kalan hamurlar haşlanır. Önce soğuk suya sonra ilistire alınır. Suyu süzülünce tepsiye serilir. Her katı yağlanır ve içlenir. Hamurlar bitince haşlanmayan 2. hamur üzerine serilir ve yağlanır. 200c’de pişirilir.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Peynirli Su Böreği
                                            Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4378   
                            Eklenme Tarihi :
                                27 Şubat 2013 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                17 Mayıs 2024 Cuma