Sac Arası - Isparta
                
                
                    Sac Arası Malzemeleri Nelerdir
10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 20 dakika – Pişirme Süresi: 40 dakika                             
	- 4 su bardağı mısır unu
 
	- 2 su bardağı buğday unu
 
	- 2 paket kabartma tozu
 
	- 1 çay kaşığı tuz
 
	- Aldığı kadar su
 
	- 1 kase ezilmiş haşhaş
 
	- 1 su bardağı sıvı yağ
 
Sac Arası Nasıl Yaplılır
Mısır unu geniş bir kap içine elenir. Üzerine un, kabartma tozu ve tuz katılarak ılık suyla yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirilir. 20 dakika dinlendirilen hamur, yağlanmış bir tepsi üzerinde elle açılıp, üzerine yağ ile karıştırılmış ezilmiş haşhaş sürülür. Aynı şekilde üç veya dört kat hamur döşendikten sonra üzerine yumurta sürülerek fırında pişirilip, dilimlenerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Sac Arası
                                            Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        7882   
                            Eklenme Tarihi :
                                27 Mart 2018 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                18 Temmuz 2023 Salı