­ SAC KEBABI | Kültür Portalı

Sac Kebabı - Malatya

Sac Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kuşbaşı et
  • Bir parça kuyruk yağı
  • 3-4 adet domates
  • 7-8 adet yeşil biber
  • Tuz

Sac Kebabı Nasıl Yapılır

Et kuşbaşı büyüklüğünde parçalanır. Ekmek sacının içi yukarıya çevrilir. Bu iç kısmında kuyruk yağı eritilir. Yağ eriyince parçalanan et yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir. Pişmek üzereyken domates, yeşil biber ve tuz atılarak kıvama gelene kadar pişirilir.

Görüntülenme Sayısı : 947    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Haziran 2024 Perşembe