Sakarca Mıhlaması - Ordu
Sakarca Mıhlaması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 3 bağ sakarca
- 2 baş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
Sakarca Mıhlaması Nasıl Hazırlanır?
Sakarcalar tek tek temizlenip soğuk suda yıkanır. Doğranıp kaynayan suda haşlanır. 10 dakika haşlandıktan sonra süzülür. Soğanlar ince ince doğranıp ayrı bir kapta zeytin yağı ve 1 kaşık tereyağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine doğranmış sakarcalar ilave edilerek tekrar kavrulur. Kavrulan sakarcada yumurtaların ayrı ayrı kırılması için yerler açılır. 3 adet yumurta bu açılan yerlere kırılır. Kapak kapatılarak yumurtalar pişirilir. Üzerine karabiber dökülerek servis yapılır.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Sakarca Mıhlaması
Görsel Sahibi:
Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
16300
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
17 Mayıs 2019 Cuma