­ SAP AŞI | Kültür Portalı

Sap Aşı - Isparta

Sap Aşı Malzemeleri Nelerdir                                                                               

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20 dakika

  • 1 kg ıspanak sapı
  • 250 g kıyma
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Sap Aşı Nasıl Yapılır

Ispanaklar temizlenerek saplarının kalın kısmı ayrılır. Yumuşayıncaya kadar suda haşlanır. Haşlanan ıspanak saplarının suyu süzülür ve ince ince doğranır. Yayvan bir tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritilerek içine kıyma ve soğan ilave edilir. Bir süre kavrulduktan sonra üzerine doğranmış ıspanak sapları ile salça da ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Suyu katılarak 15–20 dakika pişmesi için beklenir. Pişmesine yakın, üzerine yumurta kırılır ve tuz ilave edilir. Yumurtalar karıştırılmadan kapağı kapatılır. Ocağın altı kapatılarak biraz dinlendirilir. Üzerine limon sıkılarak, sarımsaklı yoğurtla beraber servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3319    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Ağustos 2023 Salı