Ereğli Pidesi
Ereğli Pidesi İçin gerekli Malzemeler Nelerdir?
500 gr kıyma
100 gr domates
50 gr soğan
50 gr sivri biber
15 gr tuz
5 gr kara biber
50 ml su
Hamuru İçin
500 gr tam buğday unu
10 gr kuru maya
20 gr şeker
20 gr tuz
300 ml ılık su
Üzeri İçin
50 gr eritilmiş tereyağı
Ereğli Pidesi Nasıl Hazırlanır?
Geniş bir kasede un, ılık su, maya, tuz ve şekeri yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediniz. 30 dk üstünü örterek mayalandırmaya bırakınız. İçi için kıymayı bir kasede rendelenmiş domatesleri, ince kıyılmış soğan ve sivri biberleri, tuz ve karabiberleri ekleyerek yoğurunuz. Ardından bira su ekleyerek inceltiniz. Hamuru 100 gr lik parçalara ayırınız. Merdane ile uzun oval şeklinde açınız. İç malzemesini açılan hamurun üzerine kenarlarında 2 cm boşluk kalacak şekilde yayınız. Kenarlarından içe doğru katlayınız. 200 derece ısıtılmış fırında kenarları kızarıncaya kadar pişiriniz. Fırından alınan pidelerin üzerine tereyağı sürünüz ve dilimleyerek servis ediniz.
Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı