Sarımsak Kebabı - Gaziantep
Sarımsak Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 500 g orta yağlı zırhta çekilmiş kıyma
- 1.5 kg taze baş sarımsak (acımamış olacak)
Sosu İçin:
- Bir çorba kaşığı nar pekmezi
- Yarım su bardağı su
- Çeyrek su bardağı limon suyu
Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır
Sarımsaklar yıkanarak ikiye bölünür ortası çıkartılır. Kıyma diğer kıymalı kebaplarda olduğu gibi suyla hafif ıslatılarak et sakızlaşıncaya kadar yoğrulur. Hazırlanan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak şişe bir kıyma bir sarımsak olarak saplanır ve mangalda pişirilir pişme süresi sarımsakların cinsine göre ayarlanır
Sarımsak Kebabı
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sarımsak Kebabı
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11461
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
09 Ocak 2023 Pazartesi