Sazan Yahnisi - Isparta
                
                
                    Sazan Yahnisi Malzemeleri Nelerdir                                                                                  
6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 25 dakika
	- 3 - 3,5 kg ağırlığında sazan balığı
 
	- 2 adet kuru soğan
 
	- 1 çorba kaşığı salça
 
	- 1 çorba kaşığı sirke
 
	- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
	- Nane
 
	- Limon       
 
	- Tuz                                                                     
 
Sazan Yahnisi Nasıl Yapılır
Sazan balığı temizlenir, iyice yıkandıktan sonra kurulanır, parçalara ayrılır. 2-3 dakika sıcak suda bekletilir. Diğer tarafta soğan doğranıp zeytinyağında kavrulur. Salça konularak kavrulmaya devam edilir. Parçalanmış balıklar sudan alınıp kavrulmuş soğan ve salçanın üzerine eklenir. Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz ve 1 kaşık sirke ilave edilir. 10-15 dakika ocakta pişirildikten sonra üzerine isteğe göre kuru nane ve limon suyu konularak servis yapılır.
 
Kaynak: Isparta İl Kültür veTurizm Müdürlüğü
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Sazan Yahnisi
                                            Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        7826   
                            Eklenme Tarihi :
                                14 Mart 2018 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                21 Haziran 2023 Çarşamba