­ ZAHTER | Kültür Portalı

Zahter - Kilis

Zahter Malzemeleri Nelerdir

  • 2 kg kırık leblebi
  • 1 kg menengiç
  • 1 kg karpuz çekirdeği
  • 1 kg susam
  • 200 g kurutulmuş koruk veya çekilmiş sumak
  • 2 yemek kaşığı limon tuzu
  • 200 g kırmızı biber
  • 100 g kimyon

Zahter Nasıl Yapılır

Leblebi, menengiç, kekik, karpuz çekirdeği, susam ayrı ayrı kavrulur. Soğutulur. Leblebi, menengiç, kekik, karpuz çekirdeği, kurutulmuş koruk karıştırılır. Elektrikli makina ile un halinde çekilir. Elekle elenir. İçerisine susam, kırmızı biber, kimyon yeteri kadar tuz karıştırılır. Serin ve rutubetsiz yerde saklanır. Kış aylarında kahvaltıda zeytinyağı ile birlikte servis yapılır.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 1328    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Aralık 2023 Perşembe