Şehzade Pilavı - Karabük
Şehzade Pilavı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir
- 1/2 kg pirinç
- Kültür mantarı
- Çam fıstığı
- Kuş üzümü
- Kuru veya yaş dereotu
- Tarçın
- Karabiber
- Margarin
- Tuz
- Sıvıyağ
- Kaşar peyniri
Şehzade Pilavı Nasıl Yapılır
Pirinçler ıslanıp yıkanır. Fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine pirinç eklenip biraz daha kavrulduktan sonra içine kültür mantarı doğranır. Kuş üzümü, tarçın, dereotu, baharatlar ve su eklenilerek pilav haline getirilir. Pilav dinlendikten sonra küçük güveçlere alınarak üzerine kaşar peyniri konulup fırında kızartılıp servis edilir.
Şehzade Pilavı
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5319
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı